Hotelovernachtingen, ze zijn er in vele soorten en maten. Het fijne aan een hotelovernachting is dat je je comfort hebt. Zo hoef je nergens aan te denken, behalve natuurlijk dat je wel een keer moet inchecken. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je heerlijk ontspannen en hoef je voor de rest niet zo heel veel te doen.

Omdat er veel verschillende hotels zijn, zullen we jou op deze pagina meer vertellen over de mogelijkheden voor het boeken van een hotel en wat van soort hotels er allemaal zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende hotels, en daar zullen we jou op deze pagina meer over vertellen.

Overnachten in een hostel

De goedkoopste hotels die je kunt vinden worden hostels genoemd. Bij hostels kun je kiezen voor een slaapkamer, dan slaap je met meerdere mensen op één kamer of je kunt kiezen voor een simpele tweepersoonskamer (afhankelijk van het aanbod van het hostel). De meeste mensen die in hostels verblijven zijn backpackers en slapen hier om wat geld te besparen. Wil je graag meer weten over hostels, dan doe je er goed aan onze pagina over backpacken te bezoeken.

In een budget hotel verblijven

Op elke plek in de wereld vind je budget hotels. De benaming ‘budget hotels’ staat voor goedkope hotels en laat je denken dat deze hotels altijd goedkoop zijn. Maar dat is niet helemaal waar. In verhouding zijn ze goedkoop, dat is wel waar. Zo vind je in Hong Kong een budget hotel vanaf € 40 per nacht, terwijl je die in Zuidoost-Azië al kunt vinden vanaf € 8 per nacht. De prijs die je voor een budget hotel betaalt verschillen dus nogal. Wij raden je aan in budget hotels te overnachten wanneer je voor een langere tijd gaat reizen of wanneer je niet zoveel geeft om luxe. Vaak zijn dit simpele kamers, die je alleen gebruikt om te slapen en voor het nemen van een douche.

In een middelklasse hotel overnachten

Daarnaast kun je er voor kiezen om in een middelklasse hotel te overnachten. Deze zijn vaak iets goedkoper en hebben over het algemeen 1 tot 3 sterren. Deze hotels zijn zeer geschikt voor mensen die graag iets luxer willen overnachten, maar niet al teveel geld kwijt willen zijn. In sommige gevallen krijg je voor dit geld ook een ontbijtje in de morgen, wat natuurlijk niet verkeerd is. Er zijn ontzettend veel middelklasse hotels te vinden, omdat hier het meeste vraag naar is. Mensen gebruiken hun hotel vaak om te overnachten en hoeven niet perse een dure kamer te hebben. Maar daarnaast willen ze ook niet in een budget hotel overnachten, omdat het hier wat primitiever en minder schoon kan zijn.

In een luxe hotel overnachten

Daarnaast heb je de mogelijkheid om in een duurder hotel te overnachten die van alle gemakken zijn voorzien. In dit geval heb je een luxere kamer en kun je kiezen voor all-inclusive of bijvoorbeeld half inclusive. De meeste mensen die in een luxe hotel verblijven doen dit voor een aantal dagen om bij te komen en te ontspannen. De prijzen voor een duurder hotel starten in Europa vanaf € 150 per nacht en in Zuidoost-Azië vanaf 80 euro per nacht. Door voor een ander werelddeel te kiezen, kun je dus al een stukje goedkoper overnachten in een duurder hotel.

Overnachten in een resort

Tot slot kun je kiezen om in een resort te overnachten. Deze plekken hebben alles. Ze hebben over het algemeen goed eten, zwembaden en de kamers zien er perfect uit. Daarnaast liggen resorts aan het strand, waardoor je binnen een minuut op het strand staat als je dat zou willen. Mensen die in resorts verblijven doen dit vaak om bij te komen en te ontspannen. Bij een resort worden veel dingen voor jou gedaan, dus hoef je je daar niet druk om te maken.

De prijzen voor een resort liggen wel wat hoger. Zo betaal je al gauw over de 150 euro per nacht en gaan de prijzen op tot wel een paar duizend per nacht. Deze resorts zijn natuurlijk alleen voor de elite in de wereld. Ook wij hebben hier nog nooit overnacht.

Overnachten in een homestay

Het overnachten in een homestay wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om in een homestay te verblijven, omdat ze dan kennis kunnen maken met de eigenaar, die vaak een local is. Door voor een homestay te kiezen leer je de cultuur van het desbetreffende land beter begrijpen en daarnaast ervaar je hoe andere mensen leven. Daarnaast is het wat meer persoonlijker dan het overnachten in een hotel, waardoor het maar zo mogelijk is dat je er vrienden aan over houdt. Een populaire website voor homestay is Airbnb.com.

Als je liever niet in een hotel overnacht, kun je er voor kiezen om op een camping te logeren.