Kamperen – Nederlands doen niet liever. Jaarlijks reizen er miljoenen Nederlanders af naar landen in Zuid-Europa om hier een aantal weken op een camping te verblijven. Op deze pagina vertellen we jou meer over kamperen, waar je allemaal rekening mee moet houden en welke vormen van kamperen er zijn. Lees snel verder en wij vertellen jou meer over kamperen.

Kamperen in een tent

De meeste voorkomende manier van kamperen is in een tent. Het is absoluut niet de meest comfortabele manier om te reizen, aangezien je geen badkamer hebt en het behoorlijk warm kan worden in de tent. Maar dat neemt niet weg dat het ontzettend leuk is om te kamperen. Bovendien is het goed voor kinderen van deze tijd om eens wat primitiever te gaan reizen. Daarom raden we ouders met kinderen absoluut aan om het kamperen eens uit te proberen.

Daarnaast is kamperen in een tent over het algemeen goedkoper dan elke andere vorm dan ook. In sommige landen mag je overal kamperen, terwijl je in andere landen op een camping moet gaan staan. Het is natuurlijk maar net waar je van houdt. Wij zijn in ieder geval erg fan van de afwisseling. Dan kamperen we een paar dagen op een camping en dan kamperen we een nacht of twee nachten in de vrij natuur. Heerlijk vinden we dat.

Kamperen in een caravan

Wanneer je in de zomer op de Franse snelwegen rijdt zie je veel Nederlanders met een caravan achter de auto. Een caravan is van meer gemakken voorzien dan een tent, en is daarom wat duurder in aanschaf. Je kunt een tweedehandse caravan kopen vanaf 2.000,- euro. Maar deze caravans zijn vaak erg primitief. Het voordeel van kamperen met een caravan is dat je gewoon je eigen badkamer hebt en dat je in een comfortabel bed kunt slapen. Ook wanneer het regent of het weer slecht is, is het ideaal om een caravan te hebben.

Maar voor al deze gemakken betaal je wel een hogere prijs, terwijl je de caravan vaak maar één keer per jaar gebruikt. Het is ook mogelijk om een caravan te huren, maar dat vinden wij zonde van het geld. De huurprijzen liggen behoorlijk hoog, waardoor je de huurprijs voor de caravan moet betalen en daarnaast moet je ook nog eens geld betalen voor de verblijfplaats op de camping.

Kamperen in een kamper

Tot slot kun je ook kamperen met een kamper. Een kamper is eigenlijk een caravan met een auto erbij ingebouwd. Een kamper is ideaal, omdat je deze overal mee naar toe kan nemen en je dus ook gewoon langs de kant van de weg kunt parkeren. Het nadeel van kamperen met kamper is dat je de auto ook mee moet nemen wanneer je naar de supermarkt wilt. Deze kampers zijn behoorlijk groot, waardoor ze niet altijd even handig zijn om mee rond te reizen.

Daarnaast is een kamper behoorlijk duur in aanschaf. Daarom zijn er weinig mensen die een kamper kopen, maar eerder kiezen om een kamper te huren. In bepaalde landen is het ideaal om een kamper te hebben, zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Canada en Zuid-Afrika. In deze landen is het dan ook heel gebruikelijk om een kamper te huren. En vaak kan dit dan ook zonder problemen.

Het aanbod van campings

Zeker in Europa heb je ontzettend veel plekken om te kamperen, denk aan landen zoals Frankrijk, Italië, Kroatië, Spanje en Portugal. Er zijn veel Nederlanders die hier op vakantie gaan en besluiten een aantal weken te kamperen. Wat betreft campings is er dus een groot aanbod. Het aanbod verschilt vooral in faciliteiten. In landen zoals Frankrijk en Kroatië heb je campings die ontzettend groot zijn, waar je zwembaden hebt en grote speeltuinen. Hier betaal je een hogere prijs per nacht voor.

Maar daarbij is het ook mogelijk om voor een simpele kampeerplek te gaan. In dit geval heb je alleen algemene badkamers tot je beschikking. In dit geval laat je alle luxe even los wat anno 2017 geen kwaad kan dachten wij. Bij deze plekken kun je vaak al voor 2 tientjes parkeren.

Kamperen met kinderen

Voor ouders met kinderen is kamperen waarschijnlijk de beste manier om rond te reizen. Dit komt omdat er op een camping veel te doen is en veel mensen op deze campings verblijven. Op deze manier heeft je kind geen reden om zich te vervelen. Daarnaast worden er op deze campings vaak veel activiteiten georganiseerd waar mensen aan deel kunnen nemen.

Ook denken wij dat het goed is voor een kinds ontwikkeling om te gaan kamperen, zeker wanneer je op een simpele camping gaat staan. Op deze campings is iets minder te doen, maar dan leren de kinderen zich wel vermaken. Zo zien ze in dat ze niet altijd iets hoeven te hebben om zich te vermaken.

Welke vormen van reizen bestaan er nog meer?

Naast kamperen kun je natuurlijk ook voor andere vormen van reizen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor backpacken of voor het overnachten in een hotel. Er zijn ook reizigers die het kamperen combineren met het overnachten in een hotel. Zo overnachten ze een aantal dagen op een camping en vervolgens kamperen ze een aantal dagen in een luxe hotel. Op deze manier houd je het reizen leuk, ook wanneer je de primitieve reisstijl van een camping even zat bent.