Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor homestay, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Dat heeft deels te maken met websites zoals Airbnb, wat het eenvoudiger maakt om jouw huis online te zetten of een overnachting te boeken. In dit artikel lees je meer over het boeken van een homestay en waarom dat een goede keuze is.

De voordelen van een homestay

Het grote voordeel van een homestay is dat je in contact komt met de lokale bevolking en degene veel vragen kunt stellen. Je leert meer over de cultuur dan wanneer je in een hotel overnacht. Daarnaast is een homestay over het algemeen goed te betalen. Je kunt al een verblijf in een homestay vinden vanaf € 10 euro per nacht in Azië en vanaf € 30 euro per nacht in Westerse landen.

Een ander voordeel van het verblijven in een homestay is dat je leert hoe andere mensen leven. Het contact is persoonlijker, waardoor het maar zo mogelijk is dat degene waar je verblijft een vriend voor het leven wordt. Dat is het leuke aan het verblijven in een homestay, waardoor veel mensen kiezen om in een homestay te verblijven.

Zelf een huis verhuren

Ook is het natuurlijk mogelijk om zelf een huis te verhuren via Airbnb. Je kunt wat extra geld verdienen en daarnaast leer je nieuwe mensen uit andere landen kennen. Niet iedereen vind het fijn om vreemden zomaar in huis te laten. Maar door het beoordelingssysteem van websites zoals Airbnb, kun je zelf bepalen of je mensen toe laat of niet. Op basis van reviews over deze persoon van andere huiseigenaars kun je een keuze maken of je de desbetreffende persoon in je huis wilt laten overnachten of niet.

Wil je meer informatie lezen over homestays? Dan is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan onze pagina over hotelovernachtingen. Ook is een homestay prima voor backpackers.